Νέα διευκρίνιση: μόνο καθιστοί σε συναυλίες και πανηγύρια αυτό το καλοκαίρι

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά για να μην πισωγυρίσουμε.

news.team
news.team

Η χθεσινή ανακοίνωση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, που έδειξε τη βούληση της κυβέρνησης για ταχύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων, ξεκαθάρισε κάπως το τοπίο των επιμέρους επαγγελματικών κλάδων. Αναμένονται, όμως, διευκρινίσεις και κανόνες για τον τρόπο λειτουργίας τους.

Αυτό που γνωρίζουμε, πλέον, όσον αφορά στον Πολιτισμό, είναι ότι οι συναυλίες θα ξεκινήσουν την 1η (και όχι την 15η) Ιουλίου, ενώ από την 6η Ιουνίου θα επιτραπεί η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις και υποστηρικτικές για τις τέχνες του θεάματος δραστηριότητες. Τα club και τα τα κέντρα διασκέδασης ανοίγουν τη Δευτέρα 8 Ιουνίου.
 
Σήμερα το πρωί, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης μίλησε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και έδωσε κάποιες διευκρινίσεις. Έκανε λόγο για πιο αυστηρούς κανόνες στους κλειστούς χώρους εστίασης, συγκριτικά με τους υπαίθριους και τους ημιυπαίθριους χώρους.

Όπως είπε, στις οργανωμένες παραλίες από το ερχόμενο Σάββατο (06/06) θα επιτρέπεται η μουσική και η κατανάλωση αλκοόλ, καθώς και η Παρασκευή φαγητών. 

Σε σχεδόν έναν μήνα από τώρα, την 1η Ιουλίου, ξεκινούν οι συναυλίες, όπου και εκεί θα υπάρχουν κανόνες, όπως είπε, με βασικότερο ότι δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μόνο καθιστοί. «Πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά τους κανόνες, για να μην πισωγυρίσουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης.

Τα ίδια ισχύουν και για τα πανηγύρια, που "κυρίως θα έχουν μόνο καθήμενους", είπε. Μόνο που... αυτό το "κυρίως", αν δεν γίνει πιο συγκεκριμένο, θα ερμηνευτεί όπως στην πρόσφατη συναυλία της Νατάσας Θεοδωρίδου στο drive-in της Γλυφάδας.

Βασική photo: Αφροδίτη Ζαγγανά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε το νέο single του μουσικού. 

Ακούστε το νέο κομμάτι της μπάντας που είναι αφιερωμένο στον μεγάλο γάλλο σκηνοθέτη και έχει samples με τη

Το Idiot Prayer έρχεται σε λίγες μέρες στις οθόνες σας και αποτελεί μια σόλο performance του Cave στο Alexandra

FEATURED TODAY

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Ο Ιούνιος συνέχισε το σερί πολύ δυνατών κυκλοφοριών και μεταξύ

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος βάζει να παίζει -στο CD player, αυτή τη φορά- το Absent Friends των Divine Comedy και σκαλίζει ...
Top